Benodigdheden

De cake:

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gr medjoul dadels
  • 150 ml (amandel)melk
  • 400 gr pompoenblokjes (diepvries)
  • 100 gr havermeel (gemalen havermout)
  • 100 gr kokosmeel
  • 3 tl speculaaskruiden of kaneel
  • 2 tl bakpoeder

De topping:

  • 25 gr gehakte walnoten
  • Handje blauwe bessen (deze bewaar je voor het laatst)

Hoe maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de pompoenblokjes 5 min in een laagje water.
  • Meng alle droge ingrediënten en zet aan de kant.
  • Pureer de bananen, dadels en pompoen samen met de amandelmelk tot een glad geheel.
  • Meng het vervolgens met de droge ingrediënten. Zorg dat je het echt heel goed mengt anders valt de cake na het bakken uit elkaar.
  • Schep het in een cakevorm die bedekt is met bakpapier.
  • Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel.
  • Gooi de bessen eroverheen en druk zacht aan. Doe hetzelfde met de walnoten.
  • Zet de cake ongeveer 50 min in de oven. (Afhankelijk van je oven – In mijn oven moet de cake 1 uur voordat het klaar is).
  • De cake is klaar als je er met een cocktailprikker in prikt en deze er droog uitkomt!

Voedingswaarden

Kcal: 1565
Khd: 236
Eiw: 46
Vet: 43
Voor de gehele cake!