Benodigdheden
De cake:
- 2 rijpe bananen
- 100 gr medjoul dadels
- 150 ml (amandel)melk
- 400 gr pompoenblokjes (diepvries)
- 100 gr havermeel (gemalen havermout)
- 100 gr kokosmeel
- 3 tl speculaaskruiden of kaneel
- 2 tl bakpoeder
De topping:
- 25 gr gehakte walnoten
- Handje blauwe bessen (deze bewaar je voor het laatst)
Hoe maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de pompoenblokjes 5 min in een laagje water.
- Meng alle droge ingrediënten en zet aan de kant.
- Pureer de bananen, dadels en pompoen samen met de amandelmelk tot een glad geheel.
- Meng het vervolgens met de droge ingrediënten. Zorg dat je het echt heel goed mengt anders valt de cake na het bakken uit elkaar.
- Schep het in een cakevorm die bedekt is met bakpapier.
- Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel.
- Gooi de bessen eroverheen en druk zacht aan. Doe hetzelfde met de walnoten.
- Zet de cake ongeveer 50 min in de oven. (Afhankelijk van je oven – In mijn oven moet de cake 1 uur voordat het klaar is).
- De cake is klaar als je er met een cocktailprikker in prikt en deze er droog uitkomt!
Voedingswaarden
Kcal: 1565
Khd: 236
Eiw: 46
Vet: 43
Voor de gehele cake!