Benodigdheden

De bodem:

  • 200 gram havermout
  • 100 gram amandelen (gehakt)
  • 100 gram dadels

De vulling:

  • 800 gram (plantaardige) kwark (ik gebruik de Alpro Go on hiervoor)
  • 10 gram Agar agar
  • Optioneel: 1 tl vanillepoeder (geen suiker)

De topping:

  • 1 pakje diepvries fruit
  • 2 el honing

Hoe maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een springvorm in met olie.
  • Blend de dadels zonder pit met een scheut water tot je een soort siroop hebt.
  • Meng dit met de havermout en de amandelen. Voeg eventueel een klein beetje water toe om het mengsel beter te kunnen verdelen.
  • Druk het op de bodem van de springvorm en bak ongeveer 15 min af.
  • Laat afkoelen.
  • Verwarm de agar agar met een klein bodempje water in een pannetje tot het een klein beetje gaat bubbelen, meng het met de kwark en eventueel met de vanille.
  • Giet op de bodem en laat het ongeveer een half uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm het diepvries fruit met de honing op een laag vuurtje tot het wat indikt.
  • Even af laten koelen en over de kwarktaart verdelen. Nog even in de koelkast en jouw taart (of ontbijt) is klaar. Enjoy!

Voedingswaarden