Benodigdheden
De bodem:
- 200 gram havermout
- 100 gram amandelen (gehakt)
- 100 gram dadels
De vulling:
- 800 gram (plantaardige) kwark (ik gebruik de Alpro Go on hiervoor)
- 10 gram Agar agar
- Optioneel: 1 tl vanillepoeder (geen suiker)
De topping:
- 1 pakje diepvries fruit
- 2 el honing
Hoe maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een springvorm in met olie.
- Blend de dadels zonder pit met een scheut water tot je een soort siroop hebt.
- Meng dit met de havermout en de amandelen. Voeg eventueel een klein beetje water toe om het mengsel beter te kunnen verdelen.
- Druk het op de bodem van de springvorm en bak ongeveer 15 min af.
- Laat afkoelen.
- Verwarm de agar agar met een klein bodempje water in een pannetje tot het een klein beetje gaat bubbelen, meng het met de kwark en eventueel met de vanille.
- Giet op de bodem en laat het ongeveer een half uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm het diepvries fruit met de honing op een laag vuurtje tot het wat indikt.
- Even af laten koelen en over de kwarktaart verdelen. Nog even in de koelkast en jouw taart (of ontbijt) is klaar. Enjoy!