Benodigdheden

De soep voor 4 grote kommen:

  • 8 grote tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve rode peper (zaadlijsten verwijderd)
  • 4 el olijfolie
  • Wat verse basilicumblaadjes
  • 1 komkommer (geschild)
  • 1 gegrilde zoete punt paprika
  • 2 sneetjes volkorenbrood (liefst oud)
  • Peper en Zout

Hoe maak je het

  • Snijd alle ingrediënten fijn. Houd 1/4 deel van de komkommer apart en snijd deze in kleine stukjes of reepjes. (Dit bewaar je voor de garnering).
  • Blend, mix of pureer de tomaten samen met het grote gedeelte van de komkommer, basilicum, de ui, de knoflook en de rode peper.
  • Voeg de paprika en het brood nu toe. Als het goed is, is de soep nu precies vloeibaar genoeg. Zo niet, voeg dan wat water toe. Te vloeibaar? Een sneetje brood erbij door.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer de olijfolie er doorheen.
  • Zet het nu 1 uur in de koelkast zodat het goed koud is.
  • Serveer in een mooi glas en garneer met de overgebleven komkommer en enjoy!

Voedingswaarden