Moet ik ontbijten?

Moet ik ontbijten?

Maar je moet toch wel ontbijten? Dat is toch de belangrijkste maaltijd van de dag? Dan gaat je vuurtje aan… En wat is een voedzaam ontbijt wat ik kan eten? Deze vragen hoor ik wekelijks, dus daar geef ik graag een antwoord op!

Nee, het ontbijt zorgt er niet voor dat je verbranding aan gaat. Dat doet je lichaam gewoon zelf al. En ja, je ontbijt is belangrijk, net als al je andere maaltijden. Maar als jij ’s ochtends geen trek hebt dan hoef je niet perse te eten. Dat kan ook best wat later als dat voor jou beter werkt.

Bijvoorbeeld om 9 uur of 10 uur, het is maar net wanneer je trek krijgt. Sommige mensen beginnen zelfs pas om 12 uur met de eerste maaltijd. Dit doe ik zelf ook vaak. Intermittent fasting noem je dat. Daarbij geef je je vertering een bepaalde tijd rust en zo zou het je vetverbranding stimuleren.

Dus op de vraag of je moet ontbijten antwoord ik met: Nee, het moet niet. Het gaat erom dat je een eetpatroon hebt waar jij je goed bij voelt, waar jij het goed op doet en wat voor jou goed vol te houden is. En natuurlijk, wat ik dan wel heel belangrijk vind is dat je een voedzaam, gezond ontbijt eet. Kies niet voor snelle suikers, maar kies voor langzame koolhydraten, onverzadigde vetten en voldoende eiwitten. Zo kun jij de komende uren vooruit, met voldoende energie!

Of ik recepten heb voor een lekker en voedzaam ontbijt? Jazeker! Kies voor een lekker havermoutje bijvoorbeeld. Super snel en makkelijk te maken! Je vindt het recept hier.