Gezonder eten & afvallen

Gezonder eten & afvallen

Als je gezonder wilt eten is de kans groot dat het roer volledig om gaat bij jou: alles of niets! En direct resultaat graag! Door elke week kleine stappen in jouw leef- en voedingspatroon toe te passen ga jij jouw doel behalen.

Om jou op weg te helpen adviseer ik jou om elke week de volgende kleine stappen toe te passen:

  • Begin met 1 keer per week een gezonde maaltijd
  • Begin met 1 keer per week bewegen
  • Drink meer water. Niet direct 2 liter, maar elke paar dagen of per week 1 glas extra.

Door deze kleine stappen week voor week toe te passen en uit te breiden is het makkelijker om ze onderdeel te laten worden van jouw gewoontes. Uiteindelijk zullen deze kleine stappen een grote impact hebben dan wanneer je rigoureus alles omgooit. Het enige wat ervoor nodig is een kleine investering van jezelf!

Vervolgens is het de kunst om niet te veel kleine stappen te willen zetten in de eerste weken. Begin bijvoorbeeld met 1 stap per week. Het hoeft niet in 1 keer perfect. Breidt het vanuit hier langzaam uit naar meer. Ook al lukt het een keer niet, dat geeft niet. Pak het vervolgens gewoon weer op en je gaat door!

Met deze kleine stappen vervang je oude gewoontes voor deze nieuwe gezonde gewoontjes. Gaat het even niet? Herinner jezelf er dan aan dat het niet perfect hoeft! Het kan niet altijd goed gaan, maar ook zeker niet altijd slecht.

Nog een aantal stappen meer die je zou kunnen toepassen:

  • Eet elke dag 1 stuk fruit
  • Plan 1 keer per week een half uur om te te verdiepen in gezonde voeding
  • Wees blij en dankbaar voor de kleine successen, sta er dan ook zeker even bij stil
  • Haal de focus van de weegschaal. Richt je op het grotere geheel, niet allen op 1 of 2 keer wegen.

Blijf je dit lastig vinden en heb je een stok achter de deur nodig? Dan is 1 van mijn programma’s misschien iets voor jou! Bekijk de verschillende pakketten die ik aanbied, of neem direct contact met mij op!